Kristin

KRISTIN ERSÉUS

Kristin Erséus Art & Illustration

 

Kristin Erséus Art & Illustration bildades år 2007 när jag bodde i Stockholm, det var för att kunna ta emot arbeten som illustratör mot uppdragsgivare.

År 2010 i samband med min kandidatexamen riktades företagandet mot varumärkes-uppbyggnad med egen produktion, marknadsföring och sälj.

 

Varumärket KRISTIN ERSÉUS levererar idag produkter till återförsäljare och kunder via kataloger och egen webbutik. Via samarbeten och mot uppdrag tar jag emot spännande projekt, såsom utsmyckningar av husfasader, konstnärliga uppdrag eller personliga kollage. Jag tar även fram ritningar för stora och små projekt, gör grafiska illustrationer utifrån mina egna och andras idéer.

 

 

 

MENTOR / FÖRELÄSARE / WORKSHOP

- Vill du bolla tankar och idéer kring ditt eget skapande inom konst- och designbranschen?

(Entreprenörskap, student, konstnär, designer)

 

- Vill ni ha mig som föreläsare, handledare, eller ledare i en kreativ Workshop?

(Skola, utbildning, kontor, utbildning, kurs)

 

- Vill ni som grupp göra något konstnärligt, kreativit och ha mig som ledare några timmar?

(Möhippa, svensexa, kalas, kurs)

 

Kontakta mig: kristin@kristinerseus.com

 

 

 

Om mig: Jag är född (1983) och uppvuxen i Göteborg. Redan vid mycket tidig ålder upptäckte jag hur roligt det är att rita. Det var det det enda jag gjorde i princip, ritade och pysslade. Passionen för att skapa och berätta genom min kreativitet ledde mig till att söka det estetiska programmet på gymnasiet, sedan vidare via konstkurser, förberedande designutbildningar för att till sist studera design på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) Göteborgs universitet.

 

År 2010 tog jag min kandidatexamen och började arbeta aktivt i mitt företag som formgivare och producent. Det skulle visa sig vara en av de största utmaningarna hittills i mitt liv. Det var tufft att slå sig fram på marknaden men det gick bra, återförsäljarna tog emot mina första kollektioner väl och jag lät mig inspireras av livet och dess ljusglimtar.

- En av dem var min resa till New York (2011). Vi promenerade genom staden från tidig morgon till sen kväll. Hela tiden höll jag kameran redo. Fotografierna jag tog på resan skulle bli ett viktigt material när jag året efter gjorde ett New York kollage. Timingen kunde inte vara bättre. Hösten 2012 släppte jag min första City-kollektion samtidigt som resebolagen sålde resor till NY som aldrig förr. Mitt motiv av staden sålde snabbare än jag kunde producera.

 

Resan som formgivare och entreprenör har gett mig mycket erfarenhet och lärdom. Jag har bl.a lärt mig hantera motgångar med ny prestationskraft och hur man kan använda det som drivmedel. Dessutom har jag gått en viktig utbildning om hur det är att driva ett företag. Vilka poster som behöver fyllas och hur. Alla dessa har jag tagit hand om på egen hand.

 

 

 

 

Copyright © Kristin Erséus Art & Illustration / info@kristinerseus.com / www.kristinerseus.com